تفاوت سازه سی اف اس cfs و ال اس اف lsf

saleh mohammadi saleh mohammadi saleh mohammadi · 1403/08/03 11:52 · خواندن 7 دقیقه

تفاوت‌های سی اف اس cfs و ال اس اف lsf به زبان ساده :

  • در سیستم ال اس اف، دیوارها باربر بوده و نقش انتقال بار را به عهده دارند و در این سیستم خبری از تیر و ستون نیست، اما در سیستم سی اف اس باربری توسط تیرهای فرعی و اصلی و ستون‌ها انجام می‌پذیرد.

تصویر سازه ال اس اف ⇓ lsf ⇓

سیستم ال اس اف

  • در سیستم ال اس اف، مطابق با آیین نامه، می‌بایست حتما از ورق گالوانیزه با کوتینگ حداقل 180 استفاده شود، در حالیکه در سیستم سی اف اس در رابطه با ورق‌های با ضخامت بیش از 3 میلیمتر الزام آیین نامه ای وجود نداشته و می‌توان از ورق سیاه استفاده کرد.

تصویر سازه سی اف اس ⇓ cfs ⇓

سازه CFS

  • مهمترین تفاوت در امکان استفاده از مصالح سنتی جهت اجرای دیوار‌ها می‌باشد، که در سیستم ال اس اف این امکان وجود ندارد، یا به عبارت صحیح‌تر توجیه ندارد، چرا که بدلیل وجود المان‌های قائم (Stud) به فواصل حداکثر 60 سانتیمتر از یکدیگر در دیوار‌ها، در نهایت بهترین سیستم پوششی استفاده از گچ برگ برای داخل، پشم سنگ یا پلی استایرن به عنوان عایق صوتی و حرارتی در وسط دیوارها و سمنت بورد به عنوان پوشش خارجی دیوار (نما) می‌باشد، که این محدودیت باعث افزایش هزینه تمام شده دیوار‌ها نسبت به سیستم سنتی (بلوک، سفال، آجر، لیکا ….) می‌شد که با توجه به نبود این محدودیت در سیستم سی اف اس هزینه تمام شده پروژه به میزان قابل توجهی در cfs کاهش می‌یابد (بدلیل امکان استفاده از مصالح ارزانی همچون بلوک سفالی).

تصویر سازه ال اس اف ⇓ lsf ⇓

سازه‌های LSF

  • در سیستم ال اس اف از آنجا که پس از نصب سازه، دیوار‌ها با سه لایه محصول آماده جهت داخل، میان دیوار و نمای خارجی (گچ برگ، پشم سنگ یا پلی استایرن، سمنت بورد) پوشانده می‌شوند، سرعت کار به نسبت سی اف اس با اجرای دیوارهای سنتی بسیار بالاتر است.

تصویر سازه سی اف اس ⇓ cfs ⇓

سی اف اس

  • وزن نهایی پروژه در ال اس اف از سی اف اس به مراتب پایینتر است. (بدلیل پوشش دیوارها با مصالح سبک و ….)
  • در ال اس اف محدودیت‌های معماری بیشتر از سی اف اس مشکل ساز بوده و طراحی معماری مرتبط را نیاز دارد (به عنوان مثال طول کنسول به 80 سانتیمتر محدود می‌شود در حالیکه در سی اف اس این مشکل وجود ندارد)

تصویر سازه ال اس اف ⇓ lsf ⇓

سازه ال اس اف

  • هزینه تمام شده سازه ال اس اف و سی اف اس تفاوت چندانی با هم ندارد، چرا که وزن سی اف اس کمی بیش از ال اس اف می‌شود و در عوض ورق مورد استفاده در ال اس اف گالوانیزه می‌باشد که از ورق سیاه سی اف اس گرانتر است، این دو مورد بعلاوه موارد دیگری چون هزینه ساخت و دستمزد نصب‌های متفاوت، در نهایت قیمت تمام شده هر دو سازه را در کنار هم قرار می‌دهد.

تصویر سازه سی اف اس ⇓ cfs ⇓

نمونه سازه CFS

  • هزینه تمام شده یک پروژه با اسکلت سی اف اس (در اینجا منظور هزینه از فونداسیون تا کلید تحویل می‌باشد) کمتر از همان پروژه با سازه ال اس اف (صفر تا صد) می‌باشد که دلیل عمده این امر همانطور که در بالا اشاره شد امکان استفاده از محصولات ارزان سنتی برای دیوارها در سیستم سی اف اس می‌باشد.
  • از لحاظ فرهنگی در مناطقی که آشنایی با سیستم‌های نوین ساختمان سازی ندارند، سیستم سی اف اس بسیار مقبول‌تر و محبوب‌تر خواهد بود، چرا که مصرف کننده نهایی با دیوار‌های آجری، سفالی و … بسیار راحتتر است تا با دیوار گچ برگی که با دست زدن صدای تو خالی می‌دهد!

تصویر سازه ال اس اف ⇓ lsf ⇓

نمونه کار سازه lsf

  • از بابت ساخت و ساز در طبقات :

سیستم ال اس اف تا 2 طبقه امکان اجرا بدون دیوار برشی بتنی و تا 5 طبقه با دیوار برشی بتنی را دارد.

سیستم سی اف اس تا دو طبقه امکان اجرا بصورت خمشی (بدون نیاز به باد بند) و تا 5 طبقه با سیستم مهار بندی و یا دیوار برشی بتنی را دارد.

تصویر سازه سی اف اس ⇓ cfs ⇓

نمونه سازه سی اف اس - اشکوسازه گستر

  • برای اجرای ال اس اف معمولا نیاز به جرثقیل نمی باشد اما در سی اف اس اکثرا نیاز به جرثقیل می‌باشد.
  • سرعت اجرای سازه سی اف اس با توجه به کمتر بودن المان‌ها نسبت به ال اس اف و انجام 100% مراحل ساخت در کارخانه، بیشتر است.(لازم به ذکر است که ساخت سازه ال اس اف نیوزیلندی نیز بر خلاف ال اس اف کانادایی تماما در کارخانه صورت می‌پذیرد.)

دکوراسیون دیوارهای ال اس اف (LSF)

به منظور ایجاد نماسازی در سازه های سبک نکات بی نظیری وجود دارد که حجم و هزینه کار را به میزان بسیار زیادی کاهش می دهد. در ادامه به هر یک از نکات مهم اشاره خواهد شد.

تزئین دیوارهای ال اس اف (LSF)

دیوارهای ال اس اف (LSF) از جنس استیل نورد سرد یا سازه‌های سی اف اس (CFS) ساخته شده اند. این جنس دیوارها که گاهی اوقات با پوشش‌های دیگر نیز همراه است، قابلیت تزئین توسط انواع مصالح ساختمانی مانند گچ، کاغذ دیواری، رنگ و غیره را دارند. اکثر مردم برای زیباسازی نمای داخلی ساختمانی که از سازه‌های LSF طراحی شده است، از گچ یا رنگ برای دکوراسیون استفاده می‌نمایند. تزئین دیوارهای ال اس اف (LSF) کار بسیار راحت و کم هزینه ای می‌باشد.

تزیین دیوار lsf

دکوراسیون دیوارهای ال اس اف (LSF)

دیوارهای سازه LSF قابلیت طراحی توسط انواع دکوراسیون را دارند. بسته به سازی‌ها و دکوراسیون داخلی ساختمان شما می‌توانید از دکوراسیون‌های سنتی، معاصر، مدرن یا دیگر دکوراسیون‌ها استفاده نمایید. محدودیت هایی که در سازه‌های ال اس اف (LSF) وجود دارد، بستگی زیادی به دکوراسیون آنها ندارد. در طراحی سازه‌های ال اس اف (LSF) اکثراً محدودیت بار 250 کیلوگرم در متر مربع برای سازه‌ها را در نظر می‌گیرند.

اما این مقدار هیچ محدودیت چشم گیری را در تزئین دیوارهای ال اس اف (LSF) به همراه ندارد. این مقدار بار توسط خود سازه و ستون‌های اطراف بر روی سازه متحمل می‌شود. تزئیناتی مانند گچ یا دیگر تجهیزات، نیز وزنی را به این سازه اضافه می‌کنند. اما سنگینی این وزن به قدری می‌باشد، که فشاری به سازه وارد نمی آورد و سازه به راحتی می‌تواند این مقدار بار را متحمل شود.

دکوراسیون دیوار ال اس اف

البته باید در نظر گرفت که به غیر از تزئیناتی مانند گچبری یا سنگ‌های به کار برده شده بر روی دیوارها، لوازم دیگری مانند تابلوها، پرده، پنجره و غیره نیز وزنی را بر روی دیوار وارد می‌نمایند. پس در هنگام تزئین دیوارهای ال اس اف (LSF) باید به وزن کل لوازم و خود دیوار و سازه‌های ال اس (LSF)دقت نمایید.

باید در نظر داشته باشید که بیشترین وزنی که در یک متر مربع می‌توانید بر روی یک دیوار قرار دهید، نباید بیشتر از 250 کیلوگرم باشد. همچنین وزنی که بر روی یک قسمت از دیوار وارد می‌شود، بر روی قسمت‌های دیگر نیز تقسیم می‌شود. دلیل این کار، اتصالات پیچ و مهره ای در سازه‌های ال اس اف (LSF) می‌باشد.

نمونه سازه ال اس اف